O FIRMIE
O FIRMIE
W Rajczy u podnóża gór Beskidu żywieckiego od ponad 25 lat tworzymy wspaniałe wędliny
i dania gotowe.
Wieloletnia tradycja, sprawdzone przez pokolenia receptury to dziedzictwo Zakładu Mięsnego „RAJCZA”, którym chcemy się dzielić z innymi.
Początki Zakładu sięgają 1994 roku. Wówczas następuje prywatyzacja masarni Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska i powstaje Zakład Przetwórstwa Mięsnego S.C.
Powstanie pierwszego sklepu przyzakładowego było początkiem rozwoju sieci sklepów firmowych.
Nastąpiło przekształcenie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Spółka Cywilna w Zakład Mięsny „RAJCZA” Spółka Jawna. W tym samym roku zostaje wprowadzone nowe logo podkreślające wartość marki, którym zakład jest wierny od 25 lat.
Modernizacja i rozbudowa, która dostosowuje Zakład Mięsny „RAJCZA” do wymogów Unii Europejskiej oraz uzyskanie pozwolenia na eksport do krajów Unijnych.
W urzędzie patentowym RP zarejestrowano charakterystyczny zielono-czerwony znak firmowy Zakładu Mięsnego „RAJCZA”.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów powstaje odrębny dział, gdzie produkowana jest szeroka gama wyrobów garmażeryjnych oraz dań gotowych.
Zakład Mięsny „RAJCZA” obchodził 25 lecie działalności. Dziś zatrudnia blisko sto osób, które swoją wiedzą i doświadczeniem przygotowują od wielu lat produkty, które goszczą na stołach polskich rodzin.
Ciągły rozwój i dbałość o najwyższą jakość produktów Zakładu Mięsnego „RAJCZA” umożliwia otwieranie kolejnych sklepów firmowych.